Ocean Speed Challenge mini transat 650

Onze actuele positie om 23:25 UTC is 36.37 N en 13.24 W.
Aanvankelijk nog een knoop of 20 wind uit noordwestelijke richtingen, nu 5 knopen wind uit WNW, straks nog verder krimpend. Spinnaker eraf en genua uitgerold.

Heel vreemd: het voordek is gevuld met vele splashes alsof een dolfijn bloed heeft gespoten zwemmend nabij de boeg. Begin avond waren er wel dolfijnen.

We verleenden twee keer support. De eerste keer bij Rasta Rocket FRA 570, Jean Lorre, die vanochtend vroeg stuurautomaat problemen had. We zijn in de buurt gebleven totdat hij weer wakker was en voor zover mogelijk, een oplossing gevonden had.

De tweede assistentie is vanmiddag geweest voor Lomig, BEL 833, Marie- Amelie Lenaerts. De as van haar helmstok kreeg steeds meer speling. Wij zijn een paar uur in de buurt gebleven, rustig weer, weinig deining en wind, totdat zij besloot geen hulp nodig te hebben van buitenaf nadat een reparatie met epoxy en opnieuw boren gelukt leek te zijn. Foto stuur ik apart, als dat uberhaupt gaat lukken om door jullie ontvangen te worden….lage resolutie…..

Assistentie moet hier begrepen worden in de zin van in de buurt blijven totdat de Ministe of coureur of zeiler of schipper besloten heeft door te kunnen gaan.

Robert Rosen Jacobson
a/b Yemanja
11-10-2019